Jaarurenmodel Hoveniers

Jaarurenmodel hoveniers is een combinatie van een aantal onderdelen uit de CAO voor groen gerelateerde bedrijven in Nederland. In deze CAO staat alles omschreven wat van belang is voor de werkgever en voor alle werknemers. Het jaarurenmodel houdt in dat het totaal aantal te werken uren per jaar bij een fulltime dienstverband is vastgesteld op 1.930 uur (52,18 weken maal 37 uur). Het jaarurenmodel hoveniers (JUM) geeft werkgever en werknemers de ruimte om in drukke (seizoens) periodes meer te werken en in rustige periodes minder.

In simpul is de urenregistratie voorbereid op het jaarurenmodel, wel zo makkelijk!

Wat staat er in de CAO?

Periode van jaarurenmodel

Berekening van JUM loopt van 1 april t/m 31 maart.

Uren in jaarurenmodel per jaar

Wanneer een hovenier fulltime is het totaal aantal uren dat er gewerkt moet worden vastgesteld op 1930 uur per jaar. Dit is gebaseerd op52,18 weken van 37 uur.

Uren in jaarurenmodel per dag

Het maximum aantal te werken uren per dag komt uit 9,5 uur incl. reistijd en excl. pauzes. Standaard wordt er 7,40 uur per dag gewerkt. Wanneer een medewerker die 9,5 uur werkt, zal hij 2,1 meeruren opbouwen.

Wettelijke Verlofuren (WV) per jaar en maximale geldigheid

Het aantal wettelijke verlofuren van een hovenier komt uit op 20 uur per jaar. De maximale geldigheid van WV uren is een half jaar na het jaar dat de uren verkregen zijn.

Boven Wettelijke Verlofuren (BWV) per jaar en maximale geldigheid

Het aantal boven wettelijke verlofuren van een hovenier komt uit op 5 uur per jaar. De maximale geldigheid van BWV uren zijn 5 jaar na het jaar de de uren verkregen zijn.

Opname uren voor hele werkdag en uit te kregen vakantie dagen

Wanneer een werkdag wordt opgenomen zal er 7,40 worden opgenomen. Het maximaal aantal uit te keren vakantiedagen zijn 74 uur (deze gaan naar BWV uren).

Wat vormt het jaarurenmodel?

simpul-software-voor-hoveniers

Het jaarurenmodel wordt gevormd door 4 verschillende componenten:

  • Werkweek uren
  • Wettelijke verlof (WV)
  • Boven wettelijk verlof (BWV)
  • Ziekte uren

Hoe zit het met overuren uitbetalen of opnemen?

Uren laten uitbetalen

Extra uren zijn alle gewerkte uren boven de 1930 uur (indien fulltime gewerkt) uit komen. De eerste 120 uur dienen 100% uitbetaald te worden. Alle extra uren daarna dienen voor 130% uitbetaald te worden.

Uren opnemen

Medewerkers kunnen er ook voor kiezen om de eerste 74 meeruren bij de bovenwettelijke verlofuren te laten schrijven (de verlofkaart). Deze uren zijn dus vrij opneembaar en hebben een vervaltermijn van 5 jaar.

Hoe ondersteunt simpul de hovenier met het jaarurenmodel?

simpul helpt hoveniers met het invullen van het jaarurenmodel doordat alle uren die worden geregistreerd zijn voorbereid op het jaarurenmodel. Maar dat is niet alles; door simpul te gebruiken, verandert je hele manier van werken. Alles wordt makkelijker: niet alleen het aanstuur proces van je buitendienst wordt eenvoudiger, maar de administratie verloopt ook soepeler en offreren en factureren regel je met een druk op de knop. De interface van simpul zit logisch en intuïtief in elkaar, dus je went snel aan werken met simpul en wilt al snel niet meer terug. Met de digitale werkbon van simpul maak je jezelf het leven een stuk gemakkelijker.

Meer tijd, structuur en inzicht voor jou en je werknemers.
Realiseer het met simpul!

Vraag nu geheel vrijblijvend een DEMO aan,
zodat je zelf kunt ervaren wat simpul voor jouw bedrijf kan betekenen!

Gratis Demo
  • Eenvoudig in gebruik!
  • Tijd besparen door automatisering!
  • Koppeling met jouw boekhoud-pakket!
  • Altijd en overal je bedrijf gegevens bij de hand!
  • Alles overzichtelijk in één simpel dashboard!
Hulp nodig?