Calculatie software voor Hoveniers: Calculeren & Offreren

simpul-calculatie-hoveniers

Op zoek naar een claculatie software voor Hoveniers? Voor iedere groen professional is het belangrijk om correct te kunnen calculeren en deze calculatie eenvoudig om te kunnen zetten in een offerte voor de klant.

Een in-accurate calculatie kan er niet alleen voor zorgen dat de klant meer moet betalen dan vooraf gecalculeerd. Het kan er ook voor zorgen dat je achteraf niet weet wat je hebt verdient. Verbeter je calculaties en offerte proces met simpul. simpul heeft een calculatie software ingebouwd zodat je digitaal kunt calculeren en offreren. De calculatie software voor hoveniers is dé vervanger van het tijdrovende knip-en-plak werk vanuit oude calculaties. Met de calculatie software voor hoveniers kan je op veel verschillende manieren een calculatie maken. We vertellen je er graag meer over.

Ben je niet zo’n lezer en wil je liever direct de praktijk ervaren? Dat kan! Vraag een gratis demo aan en ervaar zelf wat simpul voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ontdek simpul’s calculatie software voor hoveniers

verschillende soorten calculaties voor hoveniers

Verschillende soorten calculaties

Met de calculatie software voor hoveniers ben je instaat in enkele kliks te calculeren in verschillende vormen. Zo heb je de mogelijkheid om heel open naar de klant te calculeren, dan ziet de klant alle prijzen en stukprijzen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om niet inzichtelijk te calculeren, je laat in dat geval alleen de verschillende posten met totaalprijs zien.

Productniveau te wijzigen waarden

In de calculatie software voor hoveniers kunt u ieder product een eigen prijs, marge en norm geven. Stel dat uw klant graag een afgerond bedrag op de offerte wilt hebben kan je dat zonder enig probleem de eindprijs van de calculatie aanpassen waarna het systeem dit automatisch als ‘korting’ verrekend over de posten waar dit is toegestaan. 

Heeft een product voor dit project een afwijkende inkoopprijs? Geen probleem, deze vul je gemakkelijk in zodat de nacalculatie rekening kan houden met deze uitzondering.

alle calculaties in één overzicht voor hoveniers

Alles in één overzicht

Bij simpul houden wij niet van vensters, in vensters, in vensters. Hierdoor heeft u het gehele calculatieproces (en alle andere tools van simpul) ingebouwd in één software. Binnen de calculatie kunt u alle prijzen, marges en normen wijzigen zonder daarvoor naar een ander venster te worden geleid. Op deze manier blijft het overzichtelijk en bent u in staat om de calculaties nog sneller af te ronden.

Verbeter je calculatieproces met simpul

Met simpul’s calculatie software voor hoveniers maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om te calculeren en offreren. Ben jij of één van je medewerkers aan het begin van ieder project
weer bezig om handmatig calculaties op te bouwen, knippen-en-plakken uit oude calculaties om vervolgens te proberen er een logische offerte van te maken?

Je bent niet de enige: veel hoveniers en andere groen professionals doen hun werk met plezier, maar vinden deze handmatige, administratieve taken ervan een zware last. Met de calculatie software voor hoveniers wordt dit proces verbeterd en versneld doordat je eenvoudig producten en werkpakketten kunt inladen, hoeveelheden kunt aanpassen, en de calculatie is zo goed als af. Daarnaast zijn producten achteraf te wijzigen als u bijvoorbeeld korting wilt geven. We hebben de voordelen nog eens op een rijtje gezet: 

simpul-versimpel-je-werkproces-hoveniers
 • Navigeer eenvoudig naar de (verschillende) calculaties per project vanuit het simpul interface.
 • ‘Open’ calculeren naar de klant waardoor de klant alle prijzen en stuksprijzen te zien krijgt. 
 • ‘Gesloten’ calculeren waardoor de klant alleen de verschillende posten met totaalprijs te zien krijgt.
 • Mogelijkheid tot het geven van een eigen prijs/marge/norm aan ieder individueel product.
 • Zonder problemen de eindprijs van een calculatie aanpassen waarna het systeem automatisch de ‘korting’ verrekend over de posten. 
 • Heeft een product voor dit project een afwijkende inkoopprijs? Geen probleem, deze vul je gemakkelijk in zodat de nacalculatie rekening kan houden met deze uitzondering. 
 • Alles verwerkt in één venster binnen het systeem zonder naar extra andere vensters te worden geleid.
 • Calculaties zijn opgebouwd in verschillende hoofdstukken waar werkpakketten aan worden toegevoegd
 • Voeg bestanden, checklists, taken en notities toe aan de offerte zodat iedereen up-to-date is m.b.t het desbetreffende project en de ontwikkelingen

Soepel proces voor je binnendienst

Met simpul kun je in een handomdraai uitgebreid online calculaties opbouwen waarbij je met een paar clicks de arbeidsuren, machines en materialen waardoor direct de juiste prijzen en beschrijving op de begroting worden gezet. Doordat de prijzen, marges en normen aangepast kunnen worden, is alles aanpasbaar en klaar voor de offerte. Met simpul genereer je direct je offerte nadat de calculatie compleet is gemaakt, die hoef je dus niet apart nog eens te maken. Hierbij heb je de optie om offertes in je eigen huisstijl en documentopmaak te genereren met eventuele algemene voorwaarden.

Bij simpul zijn we trots op hoe wij elke dag het werk van honderden groen professionals gemakkelijker maken. Maar het kan nog gemakkelijker.

simpul-soepel-proces-binnendienst-hoveniers

Met simpul kun je nóg meer

Door simpul te gebruiken, verandert je hele manier van werken. Alles wordt makkelijker: niet alleen het aanstuur proces van je buitendienst wordt eenvoudiger, maar de administratie verloopt ook soepeler en offreren en factureren regel je met een druk op de knop. De interface van simpul zit logisch en intuïtief in elkaar, dus je went snel aan werken met simpul en wilt al snel niet meer terug. Met de digitale werkbon van simpul maak je jezelf het leven een stuk gemakkelijker. Maar simpul gaat nog een stapje verder: bij simpul bepaalt de klant wat de ontwikkelingen zijn binnen onze software. Met een netwerk van groen professionals door heel Nederland hebben zij inspraak in de ontwikkelingen. Op basis van hun input hebben wij simpul uitgebreid met verschillende functies zodat iedere groen professionals het tuin-traject volledig kan omarmen en de minder leuke taken worden geminimaliseerd. 

Meer tijd, structuur en inzicht voor jou en je werknemers.
Realiseer het met simpul!

Vraag nu geheel vrijblijvend een DEMO aan,
zodat je zelf kunt ervaren wat simpul voor jouw bedrijf kan betekenen!

Gratis Demo
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Tijd besparen door automatisering!
 • Koppeling met jouw boekhoud-pakket!
 • Altijd en overal je bedrijf gegevens bij de hand!
 • Alles overzichtelijk in één simpel dashboard!
Hulp nodig?