Calculatieprogramma Hovenier

calculatieprogramma hovenier

Calculatieprogramma Hovenier: voor iedere hovenier is het belangrijk om correct te kunnen calculeren en deze calculatie eenvoudig om te kunnen zetten in een offerte voor de klant.

simpul biedt een allesomvattend calculatieprogramma voor hoveniers. Van calculaties, tot offertes en facturen.

Ontdek het calculatieprogramma hovenier van simpul

verschillende soorten calculaties voor hoveniers

Verschillende soorten calculaties voor Hoveniers

Met de calculatieprogramma hovenier ben je instaat in enkele kliks te calculeren in verschillende vormen. Zo heb je de mogelijkheid om heel open naar de klant te calculeren, dan ziet de klant alle prijzen en stukprijzen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om niet inzichtelijk te calculeren, je laat in dat geval alleen de verschillende posten met totaalprijs zien.

Productniveau te wijzigen waarden

In de calculatieprogramma hovenier kunt u ieder product een eigen prijs, marge en norm geven. Stel dat uw klant graag een afgerond bedrag op de offerte wilt hebben kan je dat zonder enig probleem de eindprijs van de calculatie aanpassen waarna het systeem dit automatisch als ‘korting’ verrekend over de posten waar dit is toegestaan. 

Heeft een product voor dit project een afwijkende inkoopprijs? Geen probleem, deze vul je gemakkelijk in zodat de nacalculatie rekening kan houden met deze uitzondering.

alle calculaties in één overzicht voor hoveniers

Alles in één overzicht

Bij simpul houden wij niet van vensters, in vensters, in vensters. Hierdoor heeft u het gehele calculatieproces (en alle andere tools van simpul) ingebouwd in één programma. Binnen de calculatie kunt u alle prijzen, marges en normen wijzigen zonder daarvoor naar een ander venster te worden geleid. Op deze manier blijft het overzichtelijk en bent u in staat om de calculaties nog sneller af te ronden.

Compleet calculatieprogramma voor hoveniers

Met simpul’s calculatieprogramma voor hoveniers maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om te calculeren en offreren. Ben jij of één van je medewerkers aan het begin van ieder project
weer bezig om handmatig calculaties op te bouwen, knippen-en-plakken uit oude calculaties om vervolgens te proberen er een logische offerte van te maken?

Je bent niet de enige: veel hoveniers en andere groen professionals doen hun werk met plezier, maar vinden deze handmatige, administratieve taken ervan een zware last. Met de calculatieprogramma voor hoveniers wordt dit proces verbeterd en versneld doordat je eenvoudig producten en werkpakketten kunt inladen, hoeveelheden kunt aanpassen, en de calculatie is zo goed als af. Daarnaast zijn producten achteraf te wijzigen als u bijvoorbeeld korting wilt geven. We hebben de voordelen nog eens op een rijtje gezet: 

verbeterde calculatieproces voor hoveniers
 • Navigeer eenvoudig naar de (verschillende) calculaties per project vanuit het simpul interface.
 • ‘Open’ calculeren naar de klant waardoor de klant alle prijzen en stuksprijzen te zien krijgt. 
 • ‘Gesloten’ calculeren waardoor de klant alleen de verschillende posten met totaalprijs te zien krijgt.
 • Mogelijkheid tot het geven van een eigen prijs/marge/norm aan ieder individueel product.
 • Zonder problemen de eindprijs van een calculatie aanpassen waarna het systeem automatisch de ‘korting’ verrekend over de posten. 
 • Heeft een product voor dit project een afwijkende inkoopprijs? Geen probleem, deze vul je gemakkelijk in zodat de nacalculatie rekening kan houden met deze uitzondering. 
 • Alles verwerkt in één venster binnen het systeem zonder naar extra andere vensters te worden geleid.
 • Calculaties zijn opgebouwd in verschillende hoofdstukken waar werkpakketten aan worden toegevoegd
 • Voeg bestanden, checklists, taken en notities toe aan de offerte zodat iedereen up-to-date is m.b.t het desbetreffende project en de ontwikkelingen

Veel gestelde vragen

Waarom simpul als calculatieprogramma voor Hoveniers?

simpul is hét calculatieprogramma voor Hoveniers. Ontwikkeld voor Hoveniers, door Hoveniers omvat het calculatieprogramma van simpul alles wat de Hovenier nodig heeft om snel en foutloos grote calculaties op te maken. Dit zonder handmatig te moeten kopiëren en plakken uit Word of Excel. De calculaties worden opgebouwd uit werkpakketten waardoor je tot wel 4x sneller kunt calculeren en offreren.

Wat is een calculatieprogramma?

Met calculatie programma of calculatie software kunnen Hoveniers verantwoordelijk voor onder andere offertes en kostprijscalculaties een betere inschatting maken van wat een project intern kost en wat het de opdrachtgever moet kosten om winstgevend te zijn. Op basis van een goede calculatie kan de Hovenier ook goed na-calculeren om uit te rekenen of het project winstgevend is geweest.

Met simpul kun je nóg meer

Door simpul te gebruiken, verandert je hele manier van werken. Alles wordt makkelijker: niet alleen het aanstuur proces van je buitendienst wordt eenvoudiger, maar de administratie verloopt ook soepeler en offreren en factureren regel je met een druk op de knop. De interface van simpul zit logisch en intuïtief in elkaar, dus je went snel aan werken met simpul en wilt al snel niet meer terug. Met de digitale werkbon van simpul maak je jezelf het leven een stuk gemakkelijker. Maar simpul gaat nog een stapje verder: bij simpul bepaalt de klant wat de ontwikkelingen zijn binnen onze software. Met een netwerk van groen professionals door heel Nederland hebben zij inspraak in de ontwikkelingen. Op basis van hun input hebben wij simpul uitgebreid met verschillende functies zodat iedere groen professionals het tuin-traject volledig kan omarmen en de minder leuke taken worden geminimaliseerd. 

Meer tijd, structuur en inzicht voor jou en je werknemers.
Realiseer het met simpul!

Vraag nu geheel vrijblijvend een DEMO aan,
zodat je zelf kunt ervaren wat simpul voor jouw bedrijf kan betekenen!

Gratis Demo
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Tijd besparen door automatisering!
 • Koppeling met jouw boekhoud-pakket!
 • Altijd en overal je bedrijf gegevens bij de hand!
 • Alles overzichtelijk in één simpel dashboard!
Hulp nodig?