Het belang van een goede calculatie voor hoveniers

Een startpunt van ieder project is in veel gevallen het calculeren van de prijzen. Wat enorm belangrijk is bij het calculeren is om dit goed, consistent en professioneel te doen. Tegelijkertijd gaat er aardig wat tijd in zitten. Tijd die je vaak niet aan je klant kunt of wilt factureren. Het komt er dus op neer dat het proces van calculeren zo efficiënt mogelijk dient te gebeuren.

Voordelen van een goede calculatie voor hoveniers

Kostendekking

Het doel val calculeren is het opmaken van een goede verkoopprijs. Een prijs waar jij als ondernemer genoeg aan verdient (waar je tenminste dekking hebt voor de gemaakte kosten) en waar jouw klant voor wil betalen. 

Planning

Een goede calculatie helpt enorm bij het plannen. Je kunt rekening houden met je ureninschatting en monitoren of je op schema loopt.

Professionaliteit

Een goede calculatie is een combinatie van je kostprijs en daarbij een goede bepaling van je verkoopprijs. Deze verkoopprijs is beter te onderbouwen met een goede calculatie. Het kan dus soms zo zijn dat de prijs hoger uitkomt dan wat de klant in gedachten had. Met een goede calculatie kan je dit onderbouwen. De onderbouwing straalt professionaliteit uit naar de klant en zorgt voor vertrouwen.

Belangrijke factoren voor een goede calculatie

  • De benodigde tijd (hoeveel uur denk je te maken?)
  • Het uurtarief of tarieven
  • Materiaalkosten

Hoe simpul helpt met calculatie voor hoveniers

simpul helpt hierbij. Het begint bij het eenvoudig aanmaken van een project/offerte. Daarna helpt simpul bij het snel en eenvoudig kunnen calculeren van kleine of grote offertes. Op productniveau kan de marge berekend worden. Nadat de kostprijs van de calculatie/offerte inzichtelijk is kan de verkoopprijs bepaald worden. Wil je een omschrijvende of juist een opsommende offerte maken? Beide opties zijn mogelijk, het is zelf mogelijk om dit te combineren! Zodra de klant akkoord geeft op het project komen de berekende uren inzichtelijk bij het project. Het registreren en factureren van meerwerk is geen enkel probleem. Na het maken van een mooie calculatie is het natuurlijk interessant om te zien of het bij de uitvoering ook goed is gegaan. simpul heeft een ingebouwde nacalculatie om dit inzicht te geven. 

Plan een gratis demo in.

Vul hieronder je gegevens in en kies hoe je kennis wilt maken met simpul.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?